Blir du sikrere med mer sikkerhet?

28 05 2009

Jeg leser i dagens utgave av Aften om 19-åringen som ble svindlet etter at en bankkortet hans ble beslaglagt på et utested i Oslo. Deretter oppdager han at på et par dager så har noen tappet kortet for nærmere 30 000 kroner. Selv etter at han sperret kortet ble det tappet penger. Hele historien kan du lese her på Aftenposten online. ImprinterNå har jeg i et par innlegg relatert til min egen historie som IDtyverioffer ment noe om hvor jeg synes mye av problematikken ligger, nemlig hos den eller de som befinner seg på mottaker siden. Artikkelen i Aften viser at det er mange som tar seg til rette i forhold til hvordan bankkort og denne type informasjon skal behandles.

Vil denne type svindel minske dersom det ble sikrere tekniske løsninger med bankkortene, og har f.eks. en chip på kortet løst noe som helst? Når kortet eller personopplysninger først kommet på avveie spiller det ingen rolle dersom de som skal kontrollere opplysningene ikke gjør jobben sin eller har en slett holdning til kontrollrutiner. Det er ikke amnge ukene siden jeg hadde en diskusjon angående praksisen med å legge igjen bankkortet i baren når man er ute på byen. Det burde for det første være forbudt å spørre om det. Utelivsbransjen har fra før et frynsete ryke på flere områder, så de vil gjøre seg selv en tjeneste ved å ikke legge kundenes kort i baren.

Når blir det et krav om sertifsering og kursing om hvordan behandle personopplysninger og kortinformasjon? For å få skjenkebevilling må man jo ha kurs og prøve om skjenkebevilling. Kan man innføre en type krav om kurs for å få lov til å behandle kortinformasjon og betalingstransaksjoner? Et krasjkurs om Personopplysningsloven kanskje? En ting er i hvertfall sikkert, og det er at alle svindelhistorine er et resultat av at noen ikke gjør det som kreves når det betales med bankkort. Du blir ikke sikrere med mer sikkerhet. Det blir du med bedre styring og kontroll.

Share on Facebook


Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: