Jeg har kidnappet dine data. Du får 3 dager på å betale meg 50 millioner kroner!

7 05 2009

Jeg kom over en interessant artikkel på en svensk sikkerhetsside hvor det er noen som påstår at de har kidnappet litt over 8 millioner pasientjournaler og 35 mill resepter fra et selskap i USA. Kjeltringene krever 10 millioner dollar som løspenger for å gi tilbake dataene. Videre påstår bandittene at de har krypert innholdet ned i en passordbeskyttet fil, og at de har slettet innholdet på selskapets server. Saken ligger nå hos FBI og selskapet jobber med å få opp systemet igjen. Hvilke konklusjoner kan vi dra fra denne historien? At det er i USA og ikke vil skje i Norge?

bilde1Når det i dag fokuseres på idtyveri og svindel fokuseres det mye på privatpersoner som har blir frastjålet sin identitet siden noen har fått tak i personnummeret til vedkommende. Når det er snakk om svindel i næringslivet handler det ofte om datainnbrudd og tillitsbrudd fra interne så vel som eksterne. Min spådom er at vi i økende grad vil oppleve datakidnapping tilsvarende historien ovenfor, også her i Norge. Slik det er i dag kan det hende at dette faktisk har skjedd siden de fleste selskaper ikke går ut med slike hendelser. Information is king heter det jo, og for meg viser denne episoden fra USA at informasjonen er en av de største verdiene et selskap har. Pasientdata, økonomiske data, kundedata, strategidokumenter osv osv, hva er din viktigste informasjon? Har du foretatt en risikovurdering av dette?

Det er i større og større grad viktig å vite hva som er forskjellen mellom IT sikkerhet og informasjonssikkerhet. Vil f.eks et anti-virusprogram forhindre at din forretningsinformasjon blir kidnappet? Hva blir løssummen for dine data?

Share on Facebook


Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: